2013. szeptember 9., hétfő

Genovai Pesztós Gnocchi

Genovai Pesztós Gnocchi


Hosszú, lakodalmas hétvége volt, amit éppen csak, hogy sikerült valamennyire kipihennem, ezért úgy döntöttem, hogy összedobok egy kis gnocchit. A gnocchi könnyen, gyorsan elkészül, kiváló fogás azokra  a napokra, amikor nincs igazán kedvünk semmire, ebben az esetben az is jó, ha van előre elkészített pesztónk is, ami hál'Istennek nekem volt :)
A következőkben, a gnocchi és a pesztó receptjét is közlöm, jó étvágyat hozzá!
Fontos! Olyan krumplit válasszatok, ami könnyen puhára fő!


Hozzávalók:

Gnocchi:

2 db nagyobb krumpli
1 db tojás

3/4 bögre liszt


Elkészítés:
1. Főzzük meg héjában a krumplit vagy használhatunk héjában sütöttet is (megmaradt krumplit is felhasználhatunk), majd törjük össze villával vagy krumplitörővel.

2. A kihűlt krumpli kupac közepébe csináljunk egy lyukat és adjuk hozzá a tojást, majd a sóval elkevert lisztet.
3. Óvatosan gyúrjuk össze a lisztes keveréket, könnyű, ruganyos, puha tésztát kell kapjunk.
4. A tésztából lisztezett deszkán sodorjunk rudakat  majd lisztezett késsel hüvelykujjnyi széles párnácskákra daraboljuk.
5. A feldarabolt tészták közepére lisztezett ujjal nyomjunk egy kis bemélyedést, vagy lisztezett villával mintázhatjuk is őket  miután ez megtörtént sós forró vízbe dobjuk és addig főzzük, amíg a víz felszínére jönnek.



Genovai Pesztó:
3 bögre bazsalikom
4 fokhagymagerezd
3/4 bögre reszelt parmezán
1/4 bögre pirított fenyőmag
1/2 bögre olíva olaj

Elkészítés:
A hozzávalókat az olaj kivételével tegyük egy tálba és konyhai robotgéppel vagy botmixerrel pépesítsük, én leginkább az utóbbit szoktam használni. Végül kavarjuk hozzá az olíva olajat is. Néhány napig eláll a hűtőben.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése