2013. szeptember 3., kedd

Áfonyás citromos ricottás muffin

Áfonyás citromos ricottás muffin


Az idén rengeteg áfonyát sikerült beszereznem, aminek egy részét lefagyasztottam, egy részéből pálinkát készítettem a hideg téli napokra :) A fennmaradt áfonyából pedig mindenképp valami olyan sütit szerettem volna készíteni, ami pikk-pakk elkészül, ugyanakkor nagyon finom is. Így találtam rá a következő receptre The Curvy Carrot oldalánhttp://www.thecurvycarrot.com/2011/02/22/blueberry-lemon-ricotta-muffins/ . A muffinjaim alapjául ez a recept szolgált.



Áfonyás citromos muffin

12 darabhoz

Hozzávalók:


2 bögre finom liszt
1/2 bögre porcukor
2 1/2 tk. sütőpor
1/2 tk. só
1 bögre ricotta (250 g = 1 doboz)
1/2 bögre tej
8 ek. puha vaj
2 db nagy tojás
2 db citrom reszelt héja
1 bögre áfonya

Elkészítés:


1. Melegítsük elő a sütőt 200 C fokra.
2. A muffin sütőformát béleljük ki papírral.
3. Egy nagy tálban jól keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, és a sót, majd tegyük félre.
4. Egy másik tálban keverjük össze a ricottát, a tejet és a vajat.
5. Majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat, ügyelve arra, hogy mindenik tojást jól elkeverjük.
6. Adjuk hozzá a reszelt citromhéjakat.
7. Lassan adjuk hozzá a nedves keverékhez a száraz hozzávalókból álló keveréket, addig keverjük amíg összeáll.
8. Óvatosan forgassuk bele az áfonyákat.
9. Osszuk el egyformán a tésztát a formákban, majd 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
10. Hagyjuk 10 percet a sütőformában hűlni, majd rácsra szedjük és hagyjuk teljesen kihűlni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése