2013. szeptember 16., hétfő

Csirkemell pogácsák

Csirkemell pogácsák


Egy jó hete lapul a fagyasztóban egy jókora csirkemell. Eljött hát végre az ő ideje is, hogy ízlelőbimbóinkat arany pogácsák formájában mennyei ízekkel kényeztesse :)
Önmagukban zöldséggel és friss olíva olajjal meglocsolt pirítóssal ínycsiklandó falatokként szolgálnak, vagy akár saláták alapanyagaként is megállják a helyüket. Ha nagyobb pogácsákat készítünk, zsemle közé rakhatjuk, és hamburger húsként, szendvics töltelékként iskolai/munkahelyi fogásnak is tökéletesen megfelel.
Ízletes, szaftos és kevésbé hizlal, mint más húsból készült társai.



Hozzávalók:

400 g csirkemell
300 g krumpli
2 tojás
1 csokor bazsalikom
55 g liszt
só, bors
olaj

Elkészítés:

1. A csirkemellet daraboljuk fel, majd kevés olajon addig pirítsuk, amíg kezd barnulni. Ekkor már minden nedvességét elfőtte. Fűszerezzük sóval és borssal.
2. Miután megsült a csirkemell a reszelő nagy lyukán óvatosan reszeljük le, így könnyebb beledolgozni a pogácsa masszájába.
3. A krumpli főzzük meg héjában, majd villával jól törjük szét.
4. A széttört krumplihoz adjuk a sült és lereszelt csirkemell darabokat. Összegyúrjuk, majd hozzáadjuk egyenként a tojásokat, ezután az aprított bazsalikomot és a lisztet. Lisztet szükség szerint még adhatunk hozzá, vagyis ha nem akar összeállni és sehogy sem sikerül pogácsákat formázni belőle, akkor adjunk még hozzá lisztet. Ezen a ponton, ha nem elég fűszeres akkor még adhatunk hozzá.
5. Végül pogácsákat formázunk belőle, majd forró olajban megsütjük. Friss paradicsommal és vékonyan olíva olajjal meglocsolt pirítóssal tálaljuk.





2 megjegyzés: