2014. február 21., péntek

Körtés, kéksajtos sült karaj, párolt zödségekkel

Körtés, kéksajtos sült karaj, párolt zöldségekkel


Ha unod a megszokott sült karajt, épp itt az ideje, hogy feldobd újabb ízekkel. Ehhez pedig tökéletes megoldás, ha körtével, kéksajttal és rozmaringgal készíted el. Könnyű kísérője a sült húsnak a zöldségleves alaplében párolt zöldborsó, kelbimbó és sárgarépa. S hogy igazán egészséges legyen a sült és minél kevesebb zsiradék kerüljön bele, ezért ajánlott sütő zacskóban készíteni.
A tányérról visszaköszönő színek és a kéksajtos karaj íze élettel tölt el, s vidámabb folytatást ígér a napnak :)




Hozzávalók:

4 szelet karaj
2 db körte negyedekre vágva, kimagozva
2 db lilahagyma negyedekre vágva
50 g kéksajt
1-2 rozmaring
só, bors
1 ek olívaolaj


Köret:

400 g kelbimbó
2 db nagyobb sárgarépa, vékony szeletekre vágva
csirke- vagy zöldségleves alaplé
25 g vaj
100 g zöldborsó





Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 200 C fokra.
2. Készítsünk elő egy tepsit és rakjuk rá a sütőzacskót.
3. A karaj szeleteket sózzuk, borsozzuk, majd rakjuk a sütőzacskóba.
4. A negyedekre vágott körtét és hagymát tegyük a hús mellé a zacskóba.
5. A rozmaringágat is rakjuk a zacskóba, majd locsoljuk meg a húsokat az olívaolajjal, kössük össze a zacskó nyílását és mehet is a sütőbe.
6. 30 perc elteltével vegyük ki a sütőből a tepsit, nyissuk szét a zacskót és szórjuk meg a karaj szeleteket a kéksajttal. Tegyük vissza a sütőbe egészen addig, amíg a sajttól szép ropogós felületet képez a karaj szeleteken.
7. Időközben készítsük el a párolt zöldségeket.
8. Felforrósított alaplébe dobáljuk a zöldségeket és a vajat, majd néhány perc alatt puhára főzzük (kb.10 perc).
9. Miután megpuhult leszűrjük és a hús mellé tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése