2014. március 10., hétfő

Banános Panna Cotta

Banános Panna Cotta


Nemrégiben készült ez a kényeztető fogás, a banános panna cotta. Finom, krémes állaga ellenállhatatlan, a citrusok leve pedig üdítő frissességet ad, míg a kókusz egzotikusabbá varázsolja. Egy zsúfolt időszak kellős közepén készítettem el, ezért gondolkodtam is sokat rajta, hogy belevágjak vagy sem, mert eddig még nem készítettem panna cottat és kitudja mennyi időt fog igénybe venni, de mint kiderült nagyon gyorsan elkészül és pár óra hűtés után már fogyasztható is :)


 

Hozzávalók:

12 lap zselatin
235 g tejszín
227 g tej
200 g cukor
550 g banán
113 g citrom- és narancslé vegyesen
1 ek vaníliakivonat
egy csipet só

Ezen a képen még látszik néhány finomság, nemsokára ezek receptjét is közlöm :)


Elkészítés:

1. A zselatin lapokat hideg vízbe áztatjuk.
2. A tejszínt a tejjel és a cukorral felforraljuk.
3. A banánokat a citrusok levével és a vaníliával jól turmixoljuk össze, ne maradjanak banán darabok.
4. A felforralt tejszínes keverékhez adjuk a vízbe áztatott zselatin lapokat.
5. A zselatinos tejszínhez óvatosan keverjük hozzá a banán turmixot.
6. A kapott keveréket töltsük formákba, hagyjuk kihűlni majd hűtőben néhány óra alatt hűtsük le. Amikor már teljesen megszilárdult tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése