2013. október 19., szombat

Kelkáposztás Lasagne

Kelkáposztás Lasagne

Ez a vegetáriánus lasagne igazán finom fogás húsmentes napokra. Nem vagyunk vegetáriánusok, de mégis sokszor megesik, hogy mellőzzük a húst és inkább valamilyen zöldségből készült fogás mellett döntünk. A legutóbbi ilyen étel az a Kelkáposztás Lasagne volt.  Ízletes, vitaminokban gazdag kelkáposzta darabok, krémes sajttal és paradicsommal, amely egyaránt kielégíti felnőtt és gyerek étvágyát is. Önmagában vagy friss salátával és fokhagymás kenyérrel is fogyasztható.



Hozzávalók:

500 g kelkáposzta felaprítva
3-4 db közepes vöröshagyma
1 csipetnyi só
1 csipetnyi bors
1 cikk fokhagyma, felaprítva


Fehér szósz:

25 g vaj
30 g liszt
275 ml tej


Lasagne:

8 lap lasagne tészta
180 g ricotta/cottage cheese
300 g darabolt paradicsom
200 g reszelt mozzarella
1 csipetnyi só


Elkészítés:

1. A sütőt 170 C fokra melegítsük elő.
2. Kevés olajon a hagymát és a fokhagymát dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a káposztát. Fűszerezzük és addig pároljuk, amíg megpuhul.
3. A fehér szószhoz olvasszuk meg a vajat, majd amikor habozni kezd, adjuk hozzá a lisztet. A tűzről félrevéve lassanként adjuk hozzá a tejet, vigyázzunk arra, hogy csomómentesre keverjük el. Ezután tegyük vissza a tűzre és főzzük addig, amíg sűrű szószt kapunk.
4. A megfelelő méretű tűzálló tálba kanalazzunk egy kevés szószt, kenjünk szét, és helyezzünk el rajta 4 lap tésztát, majd sózzuk.
5. A ricotta/cottage cheese felét rakjuk a tésztára, majd jöhet a kelkáposzta, a paradicsom és a fehér szósz fele is, további rétegeket képezve.
6. Szórjuk meg mozzarellával és folytassuk a következő réteggel az előzőek szerint. A tetejére több mozzarellát is rakhatunk, ettől csak finomabb lesz. Végül 30-40 percre rakjuk a sütőbe.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése