Fűszeres Cheddar Sajtos Sült Alma

Hozzávalók:
12 db közepes alma, meghámozva és szeletelve
1 ek. kukoricaliszt
100 g cukor
fahéj, ízlés szerint
1 tk. reszelt citromhéj
késhegynyi szerecsendió
1/2 tk. rozmaring
1/2 tk. kakukkfű
2 ek. vaj
50 g cheddar sajt
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 180 C fokra.
2. Egy nagy tálban keverd össze a szeletelt almát, a kukoricaliszttel, a cukorral, a fűszerekkel és a citromhéjjal.
3. A vajat olvaszd meg egy lábasban és add hozzá az fűszerekkel bevont almát, majd 8-10 percig vagy amíg megpuhul lassú tűzön párold.
4. Az így elkészült almát szuflés tálkákban oszd szét.
5. A tetejüket szórd meg reszelt cheddar sajttal, szükség esetén szórhatsz még rájuk a fűszerekből és sajtból is.
6. Az előmelegített sütőben kb. 5 perc alatt el is készülnek, amikor a megolvadt sajt kezd bugyborékolni és barnulni akkor ki is lehet venni a sütőből és elfogyasztani :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése