2014. január 13., hétfő

Fügés Pite

Fügés Pite


Néhány héttel ezelőtt készítettem ezt a fügés pitét, annak örömére, hogy végre találtam friss fügét a boltban. Már nagyon rég ki akartam próbálni a friss fügét, de sajnos felénk nem igazán terem és nem is igazán kapható... Egyszerű és különleges vasárnapi desszertnek kiváló :)


Hozzávalók: 

1 adag friss omlós tészta - recept itt: http://sunykitchen.blogspot.ro/2013/10/sutotokos-pite.html
250 g mascarpone
200 ml tejszín
porcukor ízlés szerint (nem mértem le)
1 kk. vaníliaaroma
1 citrom reszelt héja

 Elkészítés:

1. Az omlós tésztát süssük meg 180 C fokos sütőben, majd várjunk amíg kihűl. Az omlós tészta receptje itt megtalálható: http://sunykitchen.blogspot.ro/2013/10/sutotokos-pite.html
2. A mascarponet, a tejszínt és a porcukrot kézi mixerrel krémesítsük, ízesítsük vaníliaaromával és citromhéjjal.
3. A fentiek alapján elkészült krémmel töltsük meg a kihűlt tésztát, végül vékonyra szeletelt füge karikákkal díszítjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése