Csirkemell pogácsák
Egy jó hete lapul a fagyasztóban egy jókora csirkemell. Eljött hát végre az ő ideje is, hogy ízlelőbimbóinkat arany pogácsák formájában mennyei ízekkel kényeztesse :)
Önmagukban zöldséggel és friss olíva olajjal meglocsolt pirítóssal ínycsiklandó falatokként szolgálnak, vagy akár saláták alapanyagaként is megállják a helyüket. Ha nagyobb pogácsákat készítünk, zsemle közé rakhatjuk, és hamburger húsként, szendvics töltelékként iskolai/munkahelyi fogásnak is tökéletesen megfelel.
Ízletes, szaftos és kevésbé hizlal, mint más húsból készült társai.
400 g csirkemell
300 g krumpli
2 tojás
1 csokor bazsalikom
55 g liszt
só, bors
olaj
Elkészítés:
1. A csirkemellet daraboljuk fel, majd kevés olajon addig pirítsuk, amíg kezd barnulni. Ekkor már minden nedvességét elfőtte. Fűszerezzük sóval és borssal.
2. Miután megsült a csirkemell a reszelő nagy lyukán óvatosan reszeljük le, így könnyebb beledolgozni a pogácsa masszájába.
3. A krumpli főzzük meg héjában, majd villával jól törjük szét.
4. A széttört krumplihoz adjuk a sült és lereszelt csirkemell darabokat. Összegyúrjuk, majd hozzáadjuk egyenként a tojásokat, ezután az aprított bazsalikomot és a lisztet. Lisztet szükség szerint még adhatunk hozzá, vagyis ha nem akar összeállni és sehogy sem sikerül pogácsákat formázni belőle, akkor adjunk még hozzá lisztet. Ezen a ponton, ha nem elég fűszeres akkor még adhatunk hozzá.
5. Végül pogácsákat formázunk belőle, majd forró olajban megsütjük. Friss paradicsommal és vékonyan olíva olajjal meglocsolt pirítóssal tálaljuk.
Nagyon jól néz ki, még nem nagyon láttam ehhez hasonlót :)
VálaszTörlésés finom is, érdemes kipróbálni :)
VálaszTörlés