Kelkáposztás Lasagne
Ez a vegetáriánus lasagne igazán finom fogás húsmentes napokra. Nem vagyunk vegetáriánusok, de mégis sokszor megesik, hogy mellőzzük a húst és inkább valamilyen zöldségből készült fogás mellett döntünk. A legutóbbi ilyen étel az a Kelkáposztás Lasagne volt. Ízletes, vitaminokban gazdag kelkáposzta darabok, krémes sajttal és paradicsommal, amely egyaránt kielégíti felnőtt és gyerek étvágyát is. Önmagában vagy friss salátával és fokhagymás kenyérrel is fogyasztható.Hozzávalók:
500 g kelkáposzta felaprítva3-4 db közepes vöröshagyma
1 csipetnyi só
1 csipetnyi bors
1 cikk fokhagyma, felaprítva
Fehér szósz:
25 g vaj30 g liszt
275 ml tej
Lasagne:
8 lap lasagne tészta180 g ricotta/cottage cheese
300 g darabolt paradicsom
200 g reszelt mozzarella
1 csipetnyi só
Elkészítés:
1. A sütőt 170 C fokra melegítsük elő.2. Kevés olajon a hagymát és a fokhagymát dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a káposztát. Fűszerezzük és addig pároljuk, amíg megpuhul.
3. A fehér szószhoz olvasszuk meg a vajat, majd amikor habozni kezd, adjuk hozzá a lisztet. A tűzről félrevéve lassanként adjuk hozzá a tejet, vigyázzunk arra, hogy csomómentesre keverjük el. Ezután tegyük vissza a tűzre és főzzük addig, amíg sűrű szószt kapunk.
4. A megfelelő méretű tűzálló tálba kanalazzunk egy kevés szószt, kenjünk szét, és helyezzünk el rajta 4 lap tésztát, majd sózzuk.
5. A ricotta/cottage cheese felét rakjuk a tésztára, majd jöhet a kelkáposzta, a paradicsom és a fehér szósz fele is, további rétegeket képezve.
6. Szórjuk meg mozzarellával és folytassuk a következő réteggel az előzőek szerint. A tetejére több mozzarellát is rakhatunk, ettől csak finomabb lesz. Végül 30-40 percre rakjuk a sütőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése