2013. november 11., hétfő

Baconos Sonkás Spagetti

Baconos Sonkás Spagetti

Ez a spagetti kiadós egytálétel, gyorsan elkészíthető még a hosszú, fárasztó napokon is. Vagy egy lusta vasárnapon, amikor valami gyorsan elkészíthető ebédre/vacsorára van szükség. A bacon és a sonka mennyisége növelhető, így húsosabb lesz, de akár a hagymából is rakhatunk többet. A zöldborsóval úgy jártam, hogy amikor már a sütőben volt a spagetti akkor jutott az eszembe, hogy bele kellett volna raknom...Sokat nem aggódtam ezen, kihúztam a sütőből a tálat és megszórtam a tetejét egy kevés borsóval, a fennmaradót pedig vajon puhára pároltam és köretként fogyasztottuk melléje. Nem bántam meg, hogy nem mondtam le a borsóról, sokkal finomabb együtt, mint nélküle :)



Hozzávalók:

450 g spagetti
6 szelet bacon
8 szelet sonka
280 g lilahagyma
2 doboz cottage cheese vagy tejfölös tehéntúró
4 tojás
2 bögre tej
1 tk. cayenne bors
1 bögre reszelt parmezán

2 bögre fagyasztott zöldborsó


Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 180 C fokra.
2. A spagettit a csomagoláson található instrukciók szerint főzzük ki.
3. A bacont és a sonkát vágjuk csíkokra, majd egy serpenyőben süssük pirosra. A sült bacon és sonka darabokat szedjük ki egy tányérra, majd a fennmaradt zsiradékban az aprított hagymát dinszteljük meg. Szükség esetén adhatunk hozzá egy kis olajat.
4. Egy tálban keverjük össze a cottage cheeset, a tojásokat, a tejet, a cayenne borst, a parmezán felét és a sót. 
5. A kifőtt spagettit csepegtessük le, kavarjuk bele a sajtos keverékbe, majd adjuk hozzá a borsót, a bacont, a sonkát és a hagymát is.
6. Miután jól összekevertük rakjuk sütőtálba, szórjuk meg a tetejét a fennmaradt parmezánnal, majd 30-40 perc alatt süssük készre. 



2013. november 3., vasárnap

Csokis Kakaós Mascarpone Krémes Muffinok

Csokis Kakaós Mascarpone Krémes Muffinok


A hétvégén szülinapot ünnepeltünk, így szombaton egész nap sütöttem, hogy kedves vendégeim kedvében járjak :)
Az egyik finomság, ami a legnagyobb sikert aratta az, ez a muffin volt, aminek az alapja vaníliás muffin. A tetejére kakaós mascarpones krémet tettem és megszórtam Snickers és Twix darabokkal. 
Nem vagyok halloween rajongó, de jópofa, kreatív dolgokat lehet kihozni ez alkalomból is a konyhában, így úgy döntöttem, hogy kipróbálom milyen rémségeket vagyok képes készíteni. Így született az az ötlet, hogy olvasztott fehér csokiból csontokat, tyúklábat és pókhálót készítsek, amikkel végül díszítettem is a muffinokat. 
Vasárnapra ebből még maradt 2 darab, amiket egy másik csapat kedves barátunk fogyasztott el, az ők kérésére most alább közlöm a receptet :)
Jó sütögetést és várom a visszajelzéseket!


Vaníliás muffin:

Hozzávalók:

1 1/2 bögre liszt
1 1/4 kk. sütőpor
1/2 kk. szódabikarbóna
1/2 kk. só
2 egész tojás
3/4 bögre cukor
1 1/2 kk. vaníliakivonat 
1/2 bögre olaj
1/2 bögre joghurt


Elkészítés:

1. Bélelj ki egy muffin sütőformát papírral.
2. Kevered össze egy kis tálban a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
3. Majd egy másik nagyobb tálban felvered a tojásokat. 
4. A tojásokhoz hozzáadod a cukrot és habosra kevered.
5. A tojásos keverékhez adod a vaníliakivonatot, olajat és jól összekevered.
6. Majd az előző keverékhez adod a lisztes keverék felét, elkevered, majd következik a joghurt fele, elkevered, jöhet a liszt másik fele és végül a joghurt fennmaradt része.
7. 30 perc alatt 170 fokon megsütöd vagy tűpróbáig.
8. Hagyd 10 percet a sütőformában hűlni, majd szedd ki és hagyd teljesen kihűlni.


Kakaós Mascarpone Krém: 

Hozzávalók:

50 g puha vaj (nagyon fontos, hogy jó lágy legyen)
250 g mascarpone 
1 kk. rumaroma
porcukor ízlés szerint
3 ek. kakaó vagy ha kakaósabban szereted akkor mehet több is bele, de ha megkóstolod közben akkor az ízlésed alapján variálhatod a mennyiséget


Elkészítés:

A vajat először a mascarpone-val habosra kevered. Majd fokozatosan belekevered a rumaromát, a kakaót és a porcukrot. Kicsit hűtőbe rakod, majd rákened a muffinokra.
A krém tetejére még szórtam Snickers és Twix darabokat vegyesen. Ehhez a mennyiséghez elegendő egy-egy csomag a két csokiból.